Herinrichting Oostelbeersedijk / Verwijderen vee-rooster

Bron : de bewonersbrief van de gemeente Eersel.

De gemeente Eersel werkt aan Herinrichting Oostelbeersedijk
Verwijderen vee-rooster en aanleggen uitbuiging in asfalt

Inleiding:
In 2013-2014 zijn er aan de Oostelbeersedijk ter hoogte van Kreiël voorzieningen t.b.v. het wild aangebracht. Dit zijn o.a. : twee vee-roosters in de weg, twee wildroosters in het fietspad, wildrasters langs de weg en een kleine wildtunnel. De voorzieningen zijn aangebracht naar aanleiding van het Landinrichting plan Wintelre - Oerle.
Snelheidsmetingen zijn uitgevoerd tussen de beide roosters/drempels. Gebleken is uit de metingen dat de snelheid veel te hoog is. Bijkomend nadeel is dat de toegepaste vee-roosters regelmatig kapot gaan door de zware verkeersbelasting en dat geeft veel geluidsoverlast in de omgeving.
Om de snelheid goed terug te brengen worden de beide vee-roosters verwijderd en vervangen door twee uitbuigingen en een verkeersdrempel. Deze werkzaamheden zouden in het najaar van 2019 uitgevoerd worden. Ter informatie is de ontwerptekening bijgesloten.
In het voorjaar van 2019 is er een laatste reparatie uitgevoerd aan beide vee-roosters. Geconstateerd is dat één van de vee-roosters door de zware verkeersbelasting weer kapot is gegaan en niet meer te repareren is. Er is nu een tijdelijke verkeersmaatregel op gezet om de verkeersveiligheid te garanderen. Vanwege deze calamiteit heeft de gemeente besloten om de werkzaamheden met spoed uit te gaan voeren.

Werkzaamheden:
De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:
- Verwijderen vee-roosters,
- Aanbrengen uitbuiging in asfalt,
- Aanbrengen drempel t.h.v. Kreiël,
- Vervangen asfaltdeklaag tussen beide uitbuigingen.

Planning:
Dit betekent dat de werkzaamheden direct gaan starten op maandag 8 juli en duren tot en met vrijdag 19 Juli. De Oostelbeersedijk is dan afgesloten tussen Kreiël en Rouwven.

Bereikbaarheid:
Uw woning en bedrijf gelegen aan de Oostelbeersedijk is altijd bereikbaar. Wij proberen de overlast voor u zo beperkt mogelijk te houden en vragen uw begrip in deze.

Communicatie:
De Gebr. Remmits BV uit Wychen voeren deze werkzaamheden uit voor de gemeente Eersel. Bij vragen kunt u contact opnemen met de uitvoerder Frank Kistemaker via telefoonnummer 024 6412443 of u kunt een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor de gemeente Eersel is de toezichthouder Joep van Lith bereikbaar op tel. 0497 531300.

Afdrukken E-mail