Bibliotheeknieuws

Bibliotheeknieuws
Jullie hebben inmiddels op de publicatieborden gelezen dat de bibliotheek op Kempkeshof sinds 19 mei 2020 weer geopend is. Gelukkig maar. We beseffen dat het in deze coronatijd moeilijk is om aan voldoende lectuur te komen, zeker als het om boeken gaat. Op dit moment wordt er meer gelezen dan ooit, omdat we er met z’n allen veel meer tijd aan kunnen besteden. ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’, zoals Johan Cruijff placht te zeggen. Nog steeds heeft de bieb op Kempkeshof een eerbiedwaardige collectie van ongeveer 2000 boeken.
De categorieën zijn nog steeds dezelfde: Van (streek)romans tot grote letterboeken, van thrillers tot luisterboeken, van boeken over Brabant tot poëzie. Kortom voor ieder wat wils.

Als we de (streek)romans benoemen zijn er een aantal namen van schrijvers waarvan we veel boeken in de kast hebben staan, o.a.: Toon Kortooms, Gerda van Wageningen, Jan Wolkers, Annie Oosterbroek Dutschun, Anke de Graaf, Toon Hermans, Connie Palmen, Henny Thijssing – de Boer, Hella Haasse, Harry Mulisch, etc.
Namen van bekende thrillerschrijvers met veel boeken: Stephen King, John Grisham, Nicci French, Wilbur Smith, Suzanne Vermeer, Simone van der Vlugt, etc.
Boeken en schrijvers over Brabant: Kroniek van de Kempen (15 delen), Martien Coppens, Nol van Roesel, Toon Kortooms (25 boeken), etc. Zoals jullie kunnen zien ligt er een keur aan boeken op jullie te wachten.
De uitleentijd van de bibliotheek is dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur. Dan is er een vrijwilliger aanwezig die je wegwijs kan maken. Op andere dagen kun je terecht als de deur van de recreatiezaal open is. Je kunt dan een paar boeken meenemen of terugbrengen. Schrijf dan wel even je naam en adres op een papiertje met de titels van de boeken.
De bibliotheekvrijwilligers hopen dat jullie weer zin hebben om onze mooie bieb te bezoeken. We willen u vragen om de regels van het RIVM in acht te nemen.

Graag tot gauw!
Contactpersoon voor de bibliotheek Wintelre is: Anny van Asten T. 2051454.

Afdrukken E-mail