Informatiemiddag uitbreiding composteringsbedrijf Bierings / Van Berkel

 

Op zaterdagmiddag 20 juni 2015 organiseren initiatiefnemers een informatiemiddag over het bestemmingsplan aan Scherpenering 23-31 in Wintelre, oftewel bij composteringsbedrijf Bierings/Van Berkel. Tijdens deze middag informeren dhr. Bierings en de Van Berkel Groep omwonenden over het plan.

Zoals u wellicht eerder heeft vernomen, maken omwonenden zich ernstig zorgen over de leefbaarheid van hun woonomgeving. Het bedrijf zorgt nu al voor overlast en stank. Een uitbreiding zal nog meer overlast met zich mee brengen. Er wordt een nieuwe zogeheten 'shredder' geplaatst die voor veel geluidsoverlast zal zorgen. Het bestemmingsplan moet voor de uitbreiding gewijzigd worden, de raad moet daarmee instemmen. Het is belangrijk dat we vanuit Wintelre laten blijken dat we niet blij zijn met deze ontwikkeling.

We verzoeken inwoners uit Wintelre daarom om zeker naar de informatiemiddag te komen:

Zaterdag 20 juni 2015
13:00 uur tot 15:00 uur Scherpenering 23 in Wintelre 

Aan het begin van de middag wordt eenmalig een presentatie gegeven, waarna ook gelegenheid is tot het stellen van vragen. Wij verzoeken u tijdig aanwezig te zijn. Indien u wenst te komen kunt u zich aanmelden, door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het plan voorziet in de uitbreiding van het bestaande bedrijfsperceel aan het adres Scherpenering 23 in Wintelre. Het bedrijf, dat zich richt op het composteren en bewerken van groenstromen heeft in de huidige situatie te weinig ruimte om de noodzakelijke bedrijfsmatige activiteiten op het bestaande perceel uit te voeren. Om de activiteiten in de beoogde omvang mogelijk te maken wordt het bestaande bouwperceel met bedrijfsbestemming uitgebreid met een zuidelijk gelegen bouwperceel. 

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien bij de gemeente Eersel en te zien op de website Ruimtelijke Plannen.

 

Afdrukken E-mail