10.000 stappen project

 

10.000 STAPPEN, WANDEL JIJ MEE VOOR EEN GEZOND EERSEL?
10.000 stappen per dag is de nieuwe norm voor een gezond en evenwichtig leven. Reden om Eerselnaren aan het stappen te krijgen in hun mooie wandelgemeente. Dit vonden ook afgevaardigden van de verschillende dorpskernen tijdens een bijeenkomst, waarbij gezamenlijk werd besloten om het 10.000 stappen project in de dorpskernen te promoten.

Stappen tellen is leuk!
Dat stappen tellen leuk kan zijn is reeds door de werkgroep ervaren. Om dorpsgenoten te stimuleren om ook deel te nemen aan het project ’10.000 stappen, gezond Eersel’ heeft elke dorpskern twintig stappentellers gekregen om uit te lenen aan geïnteresseerden. Na een kennismakings-periode hopen we voldoende enthousiaste mensen te vinden om deel te nemen aan een stappencompetitie per 1 april 2015. Hoe de stappencompetitie er precies gaat uitzien wordt nog binnen de werkgroep besproken. Ofwel kunnen twee teams binnen een dorp de competitie onderling aangaan of strijden de dorpen tegen elkaar.

Stapt u mee?
Wilt u ook weten hoeveel stappen u per dag zet? Voldoet u aan de 10.000 stappen norm? U kunt nu al gratis deelnemen aan het project ‘10.000 stappen, gezond Eersel’ en ervaring opdoen met de stappenteller! U daarvoor contact opnemen met Karin van Esch tussen 18.00u en 19.00u, Groenstraat 2a, tel 040-2052532. U leent dan voor 3 weken gratis een stappenteller, waarbij u uw naam, telefoonnummer, adres en emailadres achterlaat.
 
Samen genieten van je eigen woonomgeving
Gemeente Eersel is niet voor niets bekroond als wandelgemeente van het jaar 2014! Ook de wandelingen in Wintelre maakten deel uit van deze bekroning.

Achtergrondinformatie: bewegen is gezond
Vanuit het sport- en gezondheidsbeleid van de gemeente Eersel stimuleren we mensen meer te bewegen. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat meer dan de helft van de volwassenen en ouderen in Eersel wel minimaal één maal per week sporten, maar dat 48% van de volwassenen en 63% van de ouderen een overgewicht kent. Door het initiëren van het 10.000 stappen project hopen we mensen bewust te maken en te stimuleren dagelijks te bewegen.

De Japanner Dr. Hatano onderzocht het verband tussen bewegen tijdens dagelijkse activiteiten en de gezondheid. Hij toonde aan dat je je gezondheid kunt verbeteren door dagelijks 10.000 stappen te zetten. Een mens loopt gemiddeld 6.000 stappen per dag. Gemiddeld komt u dus nog 4.000 stappen tekort. Intensief sporten is niet noodzakelijk. Bewegen tijdens alledaagse activiteiten thuis, op het werk of in je vrije tijd volstaat.

De stappencompetitie
Om de stappencompetitie in het voorjaar ook in Wintelre vorm te geven heeft de werkgroep recreatie van Leefbaar Wintelre hiervoor een paar enthousiaste wandelgroepen bereid gevonden hieraan mee te werken.  De eerste bijeenkomsten met de Avondwandelvierdaagse, de Kleppers, de KBO wandelgroep en vvDEES zijn veelbelovend. Andere geïnteresseerde wandelaars zijn natuurlijk ook van harte welkom om hierbij aan te sluiten.
Aanmelden hiervoor kan ook bij Karin van Esch.


Bij interesse blijf deze pagina volgen!

 

Afdrukken E-mail