Antennegroep Wintelre

ANTENNEGROEP WINTELRE

Zorg en aandacht in ons eigen dorp voor alle inwoners.

Sinds kort is in Wintelre een Antennegroep actief die graag binnen de gehele gemeenschap een luisterend oor wil bieden aan hen die daar behoeften aan hebben. Hulp en zorgbehoeften staan hierbij centraal. Ze maken straks gebruik van een sociale kaart. Hierdoor kunnen de antennes op een eenvoudige manier mensen naar de gezochte hulp verwijzen. Op deze manier hopen we verder de leefbaarheid te verbeteren binnen de gemeenschap van Wintelre.


De werkgroep Zorg en Welzijn van Leefbaar Wintelre is al veel eerder het overleg aangegaan met de gemeente Eersel, informele zorgverleners (Zuidzorg, Joriszorg en RSZK etc.) en ook vrijwilligersorganisaties uit Wintelre om initiatieven te ontwikkelen om burgers meer te betrekken bij de directe hulpverlening voor mensen die dat nodig hebben. Hiervoor heeft de werkgroep 12 mensen gevonden, die redelijk tot goed bekend zijn met ons dorp en haar inwoners en enthousiast waren om zich daarvoor in te zetten. Deze Antennegroep heeft afgelopen jaar een training gevolgd bij de stichting de Vonk, een instelling voor Maatschappelijk activeringswerk.


Dankzij de cursusleidsters Tine Ansems werden het 5 inspirerende bijeenkomsten met o.a. aandacht voor de visie op de samenleving in Wintelre, de rol van de vele vrijwilligers in ons dorp en de eigenverantwoordelijkheid van de deelnemers. De theorie over de WMO, welzijn nieuwe stijl en familiezorg en de kanteling en wat dat allemaal betekent voor mensen die zorg en aandacht nodig hebben. Ook oordelen en niet veroordelen, gespreks- en luistervaardigheden en de eigen rol van elke antenne in het traject van: vraag naar zorg en aandacht, vraag dus naar hulp, kwamen aan de orde. Alle deelnemers hebben uiteindelijk met succes de intensieve cursus goed doorlopen en uit handen van wethouder Ria van der Hamsvoord een certificaat ontvangen.

Antennegroep Wintelre

Antennegroep Wintelre kun je altijd aanspreken in het openbaar. Wij (Ellie, Anny(overleden), Danielle, Riny, Loes, Cor, Betsy, Jan, Ella, Sjaan, Carlijn en Karen)staan altijd klaar voor een praatje. Wij hopen dat de kleurrijke flyer met verschillende vrijwilligers van binnen en buiten de kern en van jong en oud een bijzondere plaats krijgt in uw bewaarmap. Mocht u op een of andere manier contact met ons willen opnemen, mocht u ons nodig hebben, dan kunt u een e-mailberichtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt ook contact opnemen via een van de volgende personen:

  • Betsy Snelders 2051678
  • Jan Heuveling 2052151
  • Riny Reniers 06-42393689.

Afdrukken E-mail