Vrijwilligerssteunpunt Wintelre (VsW)

VRIJWILLIGERSSTEUNPUNT IN WINTELRE.

Vanaf 1 januari 2015 zijn een aantal zorgtaken overgeheveld van het Rijk naar de Gemeente. Tegelijkertijd werd er bezuinigd. Dit betekent dat er meer zorgtaken door familie, buren, vrienden en vrijwilligers verricht  worden ten behoeve van hen die dit nodig hebben.
Daarom wil de werkgroep Zorg en Welzijn van Leefbaar Wintelre een oproep doen aan iedereen in Wintelre die daar zin in heeft en zich geroepen voelt om zich als vrijwilliger aan te melden.

De activiteiten die de vrijwilliger uitvoert, kunnen bestaan uit:
-    Het maken van een praatje
-    Licht huishoudelijke werkzaamheden
-    Het (samen) doen van boodschappen
-    Ontspannende activiteiten, bijv. wandelen, fietsen, eindje rijden met de auto, handwerken, een spelletje doen, foto’s bekijken, voorlezen, ……
-    Bezoekjes afleggen aan familie en/of vrienden
-    Administratieve werkzaamheden
-    Lichte tuinwerkzaamheden
-    …….

De vrijwilliger kan aangeven hoeveel uur per week/per twee weken/per maand zij/hij beschikbaar kan zijn en gedurende welke periode. Daarnaast dient de vrijwilliger aan te geven welke activiteiten zij/hij het liefst wil verrichten.
De vrijwilliger kan gevraagd worden door de coördinator van het VSW om daadwerkelijk tot een bepaalde activiteit over te gaan.
Naast de mond tot mond reclame om tot een grote vrijwilligerspool te komen, hopen we van harte dat er voor januari 2015 in Wintelre een enthousiaste groep vrijwilligers klaar staat om waar nodig  anderen bij te staan.
U kunt zich als vrijwilliger aanmelden bij de hieronder staande personen van de Werkgroep Zorg en Welzijn van Leefbaar Wintelre. Natuurlijk kunt u ook bij hen terecht voor meer informatie.

Elly Leermakers, Akkerweg 14, 5513 AR Wintelre, T. 2053823, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan Kruit, Akkerweg 15, 5513 AR Wintelre, T. 2052132, E-mail. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Afdrukken E-mail