• Home
  • Ons Dorp
  • Kunst kijken in Wintelre
  • Kunst Kijken Wintelre 2009

Kunst Kijken Wintelre 2009

Zaterdag 4 en Zondag 5 juli 2009

(Door met de muis over de "Activiteiten" in het hoofdmenu te bewegen ontrollen tevens ook de verschillende onderdelen voor deze activiteit).


 

Vijf jaar geleden, in 2004, organiseerden elf enthousiaste Wintelrenaren voor de eerste keer de KKW ( Kunstkijken in Wintelre) dagen. In twee dagen gingen meer dan duizend mensen een kijkje nemen in de verschillende ateliers in Wintelre. De ontvangen reacties waren doorgaans zeer positief, ook kwam er vanuit Wintelre maar zeker ook van daarbuiten vaak de vraag “wanneer organiseren jullie nog eens de KKW dagen” . Eindelijk, na vijf jaar vinden wij het tijd worden om de tweede KKW dagen te organiseren.
Het is mogelijk om vanuit een centraal vertrekpunt, de pastorie t.o. de kerk, de route te gaan fietsen, wandelen of met de auto te volgen. De route is op de achterzijde van de folder weergegeven maar kan ook via de pijlen in en om het dorp worden gevolgd. Op alle locaties en op deze site is een plattegrond van de route verkrijgbaar met informatie.

Kunst Kijken Wintelre Logo

1 Riek Wouters van Montfort, Atelier Le vent des Forêts aan de Kerkheide 4, Wintelre. Volgde in de avonduren lessen aan de Academie voor schone kunsten in Arendonk (België). Na 7 jaar (5 jaar opleiding en 2 jaar specialisatie) studeerde zij af. In 2002 zegde ze haar baan op en stortte zich volledig op haar passie schilderen. Haar werk is figuratief abstract en monumentaal te noemen. Inspiratie haalt zij uit dagelijkse dingen en gebeurtenissen.
2 Guus Wouters, Atelier Le vent des Forêts aan de Kerkheide 4, Wintelre. Guus Wouters is autodidact en werkt voornamelijk met steen en hout, natuurproducten, waar hij prachtige sculpturen van maakt. Geen uitdaging is hem te groot. Het laatst gerealiseerde kunstwerk is 4,20 mtr. hoog en gemaakt van twee ineen gegroeide boomstammen.
3 Dimph Senders van Aarle, Afgestudeerd met een eervolle vermelding aan de Academie voor schone kunsten te Arendonk. Keramische objecten. Kernwoorden voor Dimph zijn: op zoek naar evenwicht, spanning, beweging, aaibaar, emotie.
4 Piet van Hout, Merenweg 8, Wintelre. Na een technische opleiding volgde hij de academie voor industriele vormgeving te Eindhoven, jarenlang werkzaam als grafisch ontwerper en houdt zich als vrije kunstenaar bezig met schilderen en grafische technieken.
5 Mark Kapteijns, Kreiel 7a, Wintelre. Met zijn natuurfilms heeft hij verschillende nationale- en internationale prijzen gewonnen. Natuurfilms gemaakt in zijn eigen woonomgeving, natuur dichtbij huis. www.markkapteijns.com
6 Ron Schippers, Is inmiddels al zo’n 28 jaar natuurfotograaf. Hij is niet gespecialiseerd en fotografeert alle facetten van de natuur van landschappen tot macro. Om zijn foto's te delen en te leren van andere is hij in 2000 lid geworden van VNFE (vereniging van Natuurfotografen Eindhoven). Kreiel 7a, Wintelre. www.ecopix.nl
7 Gerrie van Meel Verberk, Bijsterveld 4, Wintelre. Volgde een opleiding van 7 jaar aan de kunstacademie in Arendonk. Maakt schilderingen in olieverf, gouache, aquarel, houtskool, potlood en airbrush. Heeft als hobby meubelstofferen en restylen van o.a. kinderkamers. NIEUWSGIERIG!! Even kijken op site www.eenopdracht.nl
8 Peer Vaessen, Kerkstraat 3, Wintelre. De laatste paar jaar bezig met het boetseren van koppen (met model), mallen maken en afgieten in diverse materialen. Ook het bakken behoort tot de mogelijkheden. Allemaal te zien op Kerkstraat 3. Tot ziens op 4 en 5 juli 2009.
9 Jack Wilting, De Biezenvelden 11, Wintelre. In 2005 is Jack begonnen met beeldhouwen bij de Stenen Poort in Borkel en Schaft waar hij ontdekte dat beeldhouwen zijn passie is. De natuur en met name vogels vormen een belangrijke inspiratiebron. Ook de wijze waarop zaken met elkaar "verbonden zijn" boeien hem. Hij is ervan overtuigd dat het leven een diepere betekenis heeft en dat wij hier zijn om te mogen leren en ervaren.
10 Toon Mouws, korenbloemlaan 23, Wintelre. Fotografeert ruim 35 jaar. Zijn onderwerpen zijn zeer divers. Dit varieert van natuur en landschap, abstract, macro tot portretten. Sinds 1995 is hij lid van fotoclub de Gender, Eindhoven. Het is altijd zoeken naar die kleine details waar anderen aan voorbijlopen. Benieuwd? Kom een deel van mijn werk bekijken.
11 Henk Donkersloot, Willibrordusstraat 38, Wintelre. Is op latere leeftijd gaan schilderen en heeft een 5-jarige opleiding gevolgd in de romantische en realistische schilderkunst. Als onderwerp van zijn olieverfschilderijen neemt het stilleven een bijzondere plaats in omdat daarin de compositie en het spel van licht en donker een uitdaging zijn voor de fijnschilder.

 


Afdrukken E-mail