Wandelroutes

Ommetjes Wintelre

Voor een kort wandelingetje vanuit “´t turp”, niet over drukke of doodlopende wegen, maar wel door het landschappelijk mooi buitengebied van ons dorp, met daarbij hier en daar uitleg hierover, heeft Leefbaar Wintelre een viertal Ommetjes ontwikkeld in het kader van het Dorpsontwikkelingsplan.
Vanaf de recent gerestaureerde kapel, geeft een mooie richtingaanwijzer, de vertrekrichting aan van meerdere Ommetjes en wandelroutes, welke veelal over zandpaden gaan.
Door de komst van deze Ommetjes hopen we bij te kunnen dragen aan het behoud van deze, veelal nog wel bestaande maar met voortbestaan bedreigde, paden.
Voor elk Ommetjes werd een folder ontworpen waarop u onderweg meer kunt lezen wanneer u langs enkele cultuurhistorische en landschappelijke bijzonderheden wandelt.

Vrijdag 22 juni 2012 werden de vier Ommetjes officieel geopend door wethouder Roeland van Hooff, waarna het Zandpaden Ommetje direct door de wandelaars van de avondwandelvierdaagse op de 5 km werd uitgeprobeerd aan de hand van de gloednieuwe folder.

Leefbaar Wintelre wenst u veel wandelplezier.

De folders zijn te vinden in de kapel of zijn hieronder te downloaden:

De volgende folders werden in 2019 herzien en zijn te vinden in de kapel of zijn hieronder te downloaden:

Wij stellen uw opmerkingen en suggesties zeer op prijs. Deze kunt u kenbaar maken via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Witte en Licht-blauwe wandelroute

Enige jaren geleden werden er op initiatief van Stichting Leefbaar Wintelre een tweetal ( D.m.v. Rode en Blauwe palen gemarkeerd ) wandelroutes gerealiseerd met als startpunt gemeenschapshuis De Rosdoek in Wintelre, in 2012 werden de kleuren veranderd in respectievelijk wit en Lichtblauw en het startpunt verlegd naar de kapel:

Witte route ( 7,5 km )

Lichtblauwe route ( 11,35 km )

 

Wandelroutes met startpunt Boscschuur De Meren in Wintelre:

Blauwe route ( 5,0 km )

Rode route ( 7,5 km )

 

Alle routes zijn te downloaden via de "export" functie voor o.a. navigatie apparatuur en Google Earth.

 

Afdrukken E-mail