Nieuwsbrieven KBO

Nieuwsbrieven:

 Nieuwsbrief 2024 01  januari 2024 pdf01
 Nieuwsbrief 2023 04  oktober 2023 pdf01
 Nieuwsbrief 2023 03  Juli 2023 pdf01
 Nieuwsbrief 2023 02  Apr 2023 pdf01
 Nieuwsbrief 2023 01  Jan 2023 pdf01
 Nieuwsbrief no 5  Nov 2022 pdf01
 Nieuwsbrief no 4  Sept 2022
pdf01
 Nieuwsbrief no 3  Juni 2022 pdf01
 Nieuwsbrief no 2  Mei 2022 pdf01
 Nieuwsbrief no 1           Maart 2022       pdf01

 

 

 

 

Afdrukken E-mail

Fietstocht met Picknick nu woensdag 18 september

De fietstocht met picknick is nu gepland op woensdag 18 september.

Fietstocht met Picknick woensdag 18 september 2019. 

Op woensdag 24 juli organiseren we wederom onze gezellige fietstocht met picknick. De bestemming van dit jaar is de Legerplaats Oirschot, want op hun terrein is een klein museum gevestigd. Het is gewijd aan het wel en wee van de "Prinses Irene Brigade" We krijgen daar een rondleiding van ongeveer een uur, waarin informatie zal worden gegeven over de voorwerpen, foto's en bescheiden, die er zijn uitgestald. Voordat we het terrein op mogen, dienen we ons eerst aan te melden aan de poort van de kazerne bij de dienstdoende wachtcommandant. Daar worden we opgehaald door een medewerker van het museum. We moeten ons legitimeren; Dus zorg dat je een legitimatiebewijs bij je hebt (paspoort of ID-Kaart). We hopen tegen 13.00 uur aan te komen bij de Genaral Majoor de Ruyter van Steveninck kazerne aan de Eindhovenseweg.

Op de heenweg is er onze gebruikelijke picknick, die we dit jaar gebruiken in het gildehuis van St. Joris Straten in Oirschot. Hier zal rond 11.30 uur de koffie/thee voor ons klaar staan en is er ook nog de mogelijkheid om nadien een drankje te nuttigen. Verder kan men gebruik maken van het toilet en zich eventueel nog wat opfrissen.

Op de terugweg is er de mogelijkheid om bij de Mispelhoef het terras aan te doen voor een lekker drankje. Daarna kan iedereen zo rond 16.00 uur weer huiswaarts keren.

Graag verwelkomen we de deelnemers om 10.00 uur op Den Dries bij Gemeenschapshuis de Rosdoek. Daar formeren we groepen van 10 of 12 personen. Dit vanwege de veiligheid, zodat we niet in een hele, grote lange sliert hoeven te fietsen. Elke groep krijgt een leider mee, die de route kent en die ook zorg draagt voor zijn mensen. Tussen de groepen houden we een tijdsspanne aan van 7 minuten. Het wordt voor iedereen weer een heel mooie dag.

De inschrijfkosten voor deze fietstocht met picknick zijn 5 euro per persoon, welke bij aanmelding uitsluitend kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL72RABO0158103327 van KBO Wintelre met vermelding van "Fietstocht 2019" naam en adres.

Aanmelden kan tot zondag 20 juli 2019 bij Harrie Antonisse, Korenbloemlaan 10 of per telefoon 040-2052329 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Betalen is ook aanmelden.

Het bestuur.

Afdrukken E-mail

Happen en Stappen 28 augustus 2019

Happen en stappen 28 augustus 2019.

Op woensdag 28 augustus staat de tradtionele, culinaire wandeling voor ouderen door Wintelre weer op het programma. Op 6 locaties zijn we dan van harte welkom om ons eens lekker te laten verwennen.

We starten om 11.45 bij Gemeenschapshuis de Rosdoek, waar we bij elkaar komen en waar de groepsindeling bekend gemaakt zal worden. Iedere groep krijgt een leider, die voor de groep de route en de tijd in de gaten houdt. Om 12.00 uur worden we op het eerste adres verwacht. De leiders kennen ook de volgorde van de te bezoeken eetgelegenheden, zodat we alle lekkere hapjes zonder problemen kunnen proeven. Natuurlijk staat er op elke halte van deze wandeling ook een drankje naar keuze klaar. We sluiten het geheel om 17.00 uur af in de voormalige theetuin aan de Nie. Hier zal ook het nagerecht geserveerd worden. Ook staan daar nog 2 gratis drankjes voor de deelnemers klaar. Daarna kost iedere consumptie 1 euro per stuk.

Het wordt weer een heel ludiek evenement, dat je zeker mee moet maken. Daarom rekenen we op een grote deelname door onze leden.

De deelnamekosten zijn zo laag mogelijk gehouden en bedragen 10 euro per persoon. Deze zien we graag bij voorkeur overgemaakt worden op rekeningnummer NL72RABO0158103327 van KBO-Wintelre met vermelding van der naam en het adres van de deelnemer.

Opgeven kan bij Harrie Antonis, Korenbloemlaan 10, of telefonisch 040-2052329 of via de mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let op de inschrijving stopt bij 100 personen.

Meer mensen kunnen onze gastvrouwen en heren niet behappen. Betaling is de maatstaf om deel te nemen. Vol is Vol. Men komt dan op een reservelijst, voor als er mensen afhaken.

Graag aanmelden voor 19 augustus 2019; Dit in verband met de voorbereidingen en de inkopen door onze koks.

Het bestuur.

Afdrukken E-mail

Busreis 2019

 

Busreis 2019.

Bezoek Basiliek Oudenbosch en Wllemstad

Op woensdag 19 juni 2019 houden we weer onze jaarlijkse busreis, waarbij we dit jaar een bezoek brengen aan West-Brabant. Onderweg is er vanzelfsprekend een stop voor koffie/thee met gebak. Daarna doen we eerst Ridderkerk aan, waar we een demo chocolade maken krijgen. We zien hoe het proces verloopt van cacaoboon tot bonbon. En ..... natuurlijk wordt er ook geproefd!

Hierna riijden we door naar Terheijden voor een heerlijke lunch. Daarna volgt een rondrit met gids door de prachtige westhoek van onze provincie. Hierbij wordt een bezoek gebracht aan de basiliek van Oudenbosch, welk een verkleinde kopie is van de Sint Pieter in Rome. Ook hier worden we bijgepraat door een gids, die van alles vertelt over de geschiedenis van deze bijzondere kerk. Daarna staat het vestingstadje Willemstad op het programma. Het is aangelegd als onderdeel van de vesting Holland en heeft daardoor de kenmerkende plattegrond, die bij vestingen hoorde. Hier heeft iedereen even wat vrije tijd om op eigen gelegenheid Willemstad te verkennen of om een terrasje te pikken.

Daarna gaan we terug naar restaurant "de Gouden Leeuw" in Terneuzen voor het diner.

We hopen rond 21.00 uur weer terug te zijn in ons vertrouwde Wintelre.

Om 08.30 vertrekt de bus vanaf de Kerkstraat bij Gemeenschapshuis de Rosdoek richting West-brabant.

De dagtocht kost inclusief 2x koffie/thee met gebak, lunchbuffet met kroket, rondrit onder leiding van gids, bezoek basiliek Oudenboch en Willemstad, diner en vervoer per luxe toeringcar 65,00 euro per persoon.

Aanmelden kan tot 14 juni 2019 bij Ella Fonken, Margrietaan 33 middels de aanmeldstrook of via de mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De deelnamekosten kunnen uitsluitend voor dezelfde datum overgemaakt worden op rekeningnummer NL72RABO0158103327 van KBO Wintelre met vermelding van Busreis 2019 en de naam.

Betalen is ook aanmelden

het bestuur.

Afdrukken E-mail

Wandeling met Picknick 2019

Wandeling met picknick 2019.

Op woensdag 15 mei houden we weer de wandeling met picknick. Eerst gaan we lekker wandelen. Bij terugkomst staat er voor alle deelnemers een geweldige lunch klaar. De deelnemers worden om 10.30 verwelkomt in Gildehuis "de Neerhoeve" aan de Piet van Molpad in de hemelrijken. Tegen 11.00 uur vertrekken we in groepjes voor een wandeltocht van ca. 4 kilometer door het mooie buitengebied van ons dorp. Om ongeveer 12.30 uur is het dan tijd om met zijn allen aan tafel te gaan om samen gezellig te eten.We hopen dat na afloop iedereen weer heel teveden huiswaarts keert. 

De kosten voor deze activiteit bedragen 5 euro per persoon, weke bij aanmelding uitsluitend kunnen worden overgemaalt op rekeningnummer NL72RABO0158103327 ten name vn KBO Wintelre met vermelding van "Wandeling met Picknick"

Aanmelden kan tot zaterdag 11 mei.

Aanmeldingsstrook bij Ella Fonken in de brievenbus , Margrietlaan 33 .

Het bestuur.

 

 

Afdrukken E-mail

Ouderenmiddag CARNAVAL

Ouderenmiddag Carnaval 4 maart 2019

Op maandagmiddag 4 maart 2019 hebben we weer onze ouderen Carnavalsmiddag in Gemeenschapshuis de Rosdoek.

Deze middag wordt ons aangeboden door de Carnavalsvereniging De Huifnarren en het KOK.

We beginnen om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Het belooft weer een mooi feestje te worden.

Wel even aanmelden bij Ella Fonken 040-2052146  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alaaf

KBO Wintelre

 

Afdrukken E-mail

Kerstviering KBO 2018

Kerstvering 19 december 2018.

Graag nodigen we alle leden weer uit voor onze jaarlijkse kerstviering.

Dit jaar houden we de viering op woensdag 19 december om 14.00 uur in gemeenschapshuis

De Rosdoek. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

Bij binnenkomst is er koffie/thee met een kerstversnapering, waarna men zelf een plekje kan uitkiezen aan een van de groepstafels.

Na het welkom en de opening zal Gust Jansen, de nieuwe diaken van de Parochie Eersel, onze parochie dus, zich voorstellen en ons een kerstgedachte aanreiken. Verder zullen we in samenzang tussendoor enkele kerstliederen zingen. Ook het kerstverhaal mag natuurlijk niet ontbreken op deze middag.

Tijdens de pauze houden we een loterij, waarbij weer leuke prijzen te winnen zijn.

Nadien hebben we een leuke activiteit, waar iedereen aan mee kan doen en staat er nog een kleine verrassing op het programma.

We sluiten de middag af met een lekker en uitgebreid driegangen diner en de uitslag van de loterij.

Het wordt dus een mooie kerstbijeenkomst, die we aan alle leden van harte willen aanbevelen. We sluiten de middag af tegen 17.30 uur.

Het inschrijfgeld voor de kerstviering bedraagt 15 euro per persoon, welk bij aanmelding moet worden overgemaakt op rekeningnummer NL72RABO0158103327 van KBO Wintelre met vermelding kerstviering.

Aanmelden kan tot en met 12 december bij Ella Fonken, Margrietlaan 33 (brievenbus) of per telefoon 2052146 of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

aanmelden = deelnemen

Het bestuur.

P.S.

De stichting Harapan staat na afloop met een stand in de foyer om speculaasbrokken te verkopen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan hun goede doelen.

Gezegende Kerstdagen en een voorspoedig nieuw jaar.

Afdrukken E-mail

Wandeling met Picknick

Op woensdag 16 mei is er weer de jaarlijkse WANDELING MET PICKNICK.

Ook dit jaar zijn we wederom te gast in de gildeaccommodatie  "de Neerhoeve"aan het Piet van Mol pad.

We verwachten de deelnemers om 10.30 uur, zodat we om 11.00 uur kunnen vertrekken voor de wandeling.

De deelnamekosten bedragen  5,00  euro  per persoon.

Deze kunnen uitsluitend worden overgemaakt op rekeningnummer NL72RABO0158103327 t.n.v. KBO Wintelre

met vermelding van Wandeling 16 mei.

Aanmelden kan tot zaterdag 12 mei bij Ella Fonken, Margrietlaan 33, of per telefoon 040-2052146,

of per mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot woendag 16 mei.

Afdrukken E-mail

Ledenvergadering 11 april

Ledenvergadering

Op woendag 11 april is weer onze jaarlijkse ledenvergadering.

We beginnen om 14.00 uur in gemeenschapshuis de Rosdoek.

De agenda is:

1. opening door de voorzitter

2.noulen van de jaarvergadeing van 29 maart 2017

3. jaaroverzicht van 2017

4.financieel verslag over 2017, benoeming van een nieuwe kascommissie

5. bestuursverkiezing: aftredend is Henk van den Bosch

6. Mededelingen door de voorzitter

7. Rondvraag

8. Pauze met loterij

9. Presentatie.........!!!!????

10. loterij

11.sluiting van de vergadering

Aanmelden voor deze vergadeting is niet nodig

 

 

Afdrukken E-mail

Informatiemiddag Gezondheidsthema's

Donderdag 15 maart 2018

Informatiemddag rond het thema Gezondheid.

Op donderdag 15 maart organiseren we voor de tweede keer een informatiemiddag rond het thema Gezondheid.

Als eerste zal dokter van Bommel ons komen bijpraten over het onderwerp medicijnen. Het gaat daarbij onder andere over medicijngebruik, stapeling van medicijnen, voeding en medicijnen, enzovoort.

Daarna komt een medewerkster van de Zuidzorg aan het woord over de Thuiszorg.

Zij zal uitleg geven over hoe die zorg geregeld is en hoe dat dan in de praktijk uitwerkt.

De middag vindt plaats in  gemeenschapshuis de Rosdoek en we starten om 14.00 uur.

De zaal zal al open zijn vanaf 13.30 uur en de toegang is gratis.

Graag aanmelden voor 12 maart aanstaande bij Ella Fonken, Margrietlaan 33, of per telefoon 040-2052146

of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Tot donderdagmiddag 15 maart 14.00 uur in de Rosdoek

Afdrukken E-mail

Ouderenmiddag CARNAVAL

Ouderenmiddag Carnaval 4 maart 2019

Op maandagmiddag 4 maart 2019 hebben we weer onze ouderen Carnavalsmiddag in gemeenschapshuis de ROSDOEK.

Deze middag wordt ons aangeboden door de Carnavalsvereniging De Huifnarren en het KOK.

We beginnen om 13.30 uur en de toegang is gratis.

Het belooft weer een mooi  feestje te worden.

Wel even aanmelden bij Ella Fonken telefoon 040-2052146, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alaaf.

KBO Wintelre

Afdrukken E-mail

Wandeling met Picknick

Wandeling met Picknick 17 mei 2017.

Op woensdag 17 mei houden we weer onze jaarlijkse wandeling met picknick.

Hiervoor verzamelen we vanaf 10.30 uur in het Gildehuis "De Neerhoeve"aan het Piet van Mol pad, een zijstraatje van de Hemelrjksestraat. Om 11.00 uur willen we starten met de wandelroute, die ongeveer 4,5 kilometer lang is. De wandeling gaat onder andere over de nieuwe paden, die enkele jaren geleden in het kader van de ruilverkaveling zijn aangelegd. Na terugkeer in het Gildehuis houden we daar om ongeveer 12.30 uur de picknick.

Na afloop hiervan hopen we dat iedereeen weer voldaan huiswaarts keert.

De kosten voor deze mooie wandeling met uitstekende picknick bedragen 5 euro per persoon, welke bij aanmelding dient te worden voldaan. Het te betalen bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnummer NL72RABO0158103327 ten name van KBO WIntelre onder vermelding van wandeling.

Aanmelden kan tot zaterdag 13 mei aanstaande bij Ella Fonken, Margrietlaan 33 via een briefje in de brievenbus of per telefoon of per mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KBO Wintelre

Afdrukken E-mail

Home

KBO afdeling Wintelre

De KBO is een organisatie van senioren die tal van activiteiten ontplooien.

Deze activiteiten zijn vooral gericht op het bevorderen van sociale contacten van ouderen.

De KBO Brabant beschouwt de belangenbehartiging van alle ouderen tot een van haar belangrijkste taken. Hierdoor wil de bond het welzijn van senioren en hun deelname aan de samenleving bevorderen.

De KBO afdeling Wintelre telt momenteel 279 leden. Door de toenemende vergrijzing zal dit aantal zeker nog toenemen.

Iedereen die ouder wordt en niet meer volledig aan het arbeidsproces deeelneemt kan lid worden van onze KBO.

Men kan aan diverse activiteiten deelnemen maar er is geen enkele verplichting om dat te doen.

Verderop in de site kunt u kennisnemen van een aantal activiteiten.

En mocht u iets missen. Het bestuur wil graag samen met u aan de slag.

Bent u nog geen lid, u bent van harte welkom.

Het bestuur.

 

Afdrukken E-mail