Home
Welkom op de website van: Stg Jeugdbelangen - Jong Nederland
Leiding Jong Nederland Wintelre
Welkom op de website van: Stg Jeugdbelangen - Jong Nederland
Kalender 2023-2024 Jong Nederland Wintelre
Planning is onder voorbehoud. Houd ook je mail en de whatsappgroepen in de gaten voor alle activiteiten!
September
Eerste groepsavonden
Oktober
Herfstvakantie: Geen groepsavonden
November
December
Kerstvakantie: Geen groepsavonden
31: Oliebollenfestijn
Januari
Kerstvakantie: Geen groepsavonden
Februari
9: Carnavalsviering
20-24: Geen groepsavond ivm Carnaval
Maart
10 Maxiorendag
April
Pasen: geen groepsavond
27: Koningsdag viering, alle basisschoolkinderen uit Wintelre kunnen deelnemen
Meivakantie: geen groepsavonden
Mei
Meivakantie: geen groepsavonden
Hemelvaart: geen groepsavonden
Pinksteren: geen groepsavonden
Juni
Juli
8 -13 KAMP, Boxtel
Jong nederland Algemeen
JN is een landelijk georganiseerde jeugdvereniging. Onder het landelijk bestuur (hoogste orgaan) vallen: het landelijk bureau, infocentrum, werkgroepen/teams en de afdelingenraad. Alle vier hebben een adviserende bevoegdheid aan het landelijk bestuur. Hieronder volgen de districten die opgesplitst zijn in afdelingen. Afdeling Wintelre valt onder district de Kempen. Elke afdeling kan iemand afvaardigen in de afdelingsraad en zodoende rechtstreeks invloed uitoefenen op het landelijk beleid.
Alle afdelingen werken zelfstandig en krijgen veel vrijheid in doen en laten. Het programma voor de wekelijkse groepsavond mag door de leiding zelf worden samengesteld. Er worden veel speltips aangereikt via (verplichte) cursussen, trainingen, kaderschouw, het blad Ratel en de viermaandelijkse magazine voor leiding van JN: IDEE. Daarnaast wordt op landelijk niveau beleid ontwikkeld over hoe om te gaan met actuele thema's als bijvoorbeeld: agressie, pesten, normen en waarden. Deze thema's komen aan de orde via diverse cursussen, trainingen en de IDEE.
Stichting Jeugdbelangen (SJB) houdt zich voornamelijk bezig met het beheer en onderhoud van jeugdhuis 'de Klink'. Het belangrijkste doel is de leden en de leiding van JN een veilig en schoon onderkomen te geven. Daarnaast ondersteunt en adviseert SJB de leiding in bepaalde situaties. Er is een aantal keer per seizoen gezamelijk overleg. Verder krijgt SJB hulp van de leiding bij acties als: oud papier ophalen, kermis en braderie. De opbrengten van deze acties gebruikt SJB om het onderhoud van het jeugdhuis te financieren. Andere inkomsten zijn o.a. het verhuur van het jeugdhuis en de jaarlijkse gemeentelijke subsidie. Mede door het vele vrijwilligerswerk krijgen we ieder jaar de begroting sluitend.
Ons clubgebouw wordt tijdelijk niet verhuurd, bij speciale omstandigheden kan een uitzondering gemaakt worden.
Het gebouw
Eén grote zaal met een klein podium (zaal ± 100 m2), een kleine zaal (± 33 m2), stafkamer (± 15,5 m2), keuken, hal en sanitaire ruimte bestaande uit 2 toiletten, 1 douche en een wastrog met 5 kraantjes.
Omgeving
Het gebouw ligt midden in het dorp. Bossen zijn er voldoende in de omgeving (na ± 1,5 km). Een groot openbaar speelveld op loopafstand (± 500m)
· Groepsgrootte: maximaal met 25 personen.
· In het staflokaal mag niet worden overnacht
· Er zijn strenge geluidsnormen.
· Er wordt alleen verhuurd aan Jong Nederland en scoutinggroepen of groepen die met dezelfde doelstelling werken.
· In verband met eigen acitviteiten kan weekendverhuur op vrijdagavond pas na 21.30 uur ingaan. In de zomervakantie is verhuur mogelijk voor hele weken.
· De prijs per overnachting tot groepen van 20 personen is €85. Voor grotere groepen (tot max.25) geldt een toeslag van € 3 per persoon per nacht. Hierin is alles inbegrepen m.u.v. de telefoon.
Voor vragen en/of boekingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer foto's verwijzen we je door naar onze facebookpagina.
Hieronder een aantal foto's van ons gebouw.
Jeugdhuis "De Klink"met grasveld
De Klink vanaf speelplaats
Grote speelzaal
Keuken
12+ en leidingzaal
zithoek in leidingzaal
Hobbyzaal
Een leuke club waar iedere week dezelfde groep kinderen of jongeren, met dezelfde leiding, bij hetzelfde clubgebouw, op dezelfde tijd, steeds weer andere dingen doen. Jong Nederland kiest voor veelzijdige activiteiten. Voor spel, sport en creativiteit. Je kunt bij JN van alles doen: spelen, ravotten, sporten, knutselen, speurtochten lopen, toneelstukjes opvoeren, heel veel spelletjes en nog veel meer.
Naast de wekelijkse groepsavond zijn er door het hele jaar heen nog andere activiteiten. Deze kun je o.a. vinden in de kalender. Het hoogtepunt van het jaar is ons zomerkamp. 5 dagen gaan we met z'n allen kamperen in een andere blokhut. Deze week wordt ingevuld met sport en speldagen, een dagje uit en activiteiten die samenhangen met het thema van het kamp.
Een groepsavond duurt anderhalf uur en wordt voornamelijk ingevuld met sport, spel, creativiteit en buitenleven. Er wordt ook weleens een avond gezwommen of met thema's gewerkt. Verder wordt er speciale aandacht besteed aan sinterklaas, kerst en carnaval. Vaak wordt dit met meerdere groepen tegelijk gevierd.
Wie kan lid worden van Jong Nederland?
Kinderen kunnen lid worden vanaf groep 3 van de basisschool. Er geldt een maximumleeftijd van 16 jaar.
Aanmelden voor het nieuwe seizoen
Het nieuwe seizoen begint altijd in de week na de kermis. Hieraan voorafgaand kunt u in 't Blaaike en op de kalender lezen wanneer u nieuwe leden kunt aanmelden. Ook de bestaande leden kunnen zich aanmelden op deze avond aanmelden.
Het seizoen eindigt vaak enkele weken voor de zomervakantie. Hierover volgt tijdig een bericht.
Wil je je gedurende het seizoen opgeven? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Contributie en andere financiele bijdragen
De contributie voor dit seizoen is vastgesteld op E 45,- (2023). Verder wordt er voor weekenden, kampen en soms kleine activiteiten een bijdrage gevraagd. Als er meer kinderen uit een gezin mee op kamp gaan krijgt u korting.
LEIDING GEZOCHT!!!!
JN Wintelre is ook dit jaar weer dringend op zoek naar nieuwe leiders en leidsters. Ben jij 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om leiding te zijn bij onze spetterende vereniging? Aarzel niet! Spreek een leider of leidster aan en meld je aan! Natuurlijk ben je welkom om een keertje te komen kijken, mee te helpen met een activiteit of op kamp. Aarzel niet: Meld je aan!!!!!
Leiding worden van JN Wintelre kan ook voor je maatschappelijke stage!!!
Jeugdhuis 'de Klink'
Bremveld 10
Wintelre
telefoon: 040-2052527
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor ideeën over onderwerpen op de website kunt u contact opnemen met Emmy Pellen.
Bij ziekte of verhindering op groepsavonden graag afmelden bij de (hoofd)leiding.
Leiding van Jong Nederland
Aniek van Mol
Demi Daas
Demi vd Ven
Eline van Kasteren
Emmy Pellen (Secretaris)
Esmée vd Ven (Bestuurslid)
Femke vd Ven
Hans Huijbers (Penningmeester)
Jelle Leermakers (Bestuurslid)
Job vd Sande (Bestuurslid)
Kristel Kouwenberg
Loes Huijbers (Bestuurslid)
Lois Segers (Voorzitter)
Lotte Kapteijns
Manouk Leermakers
Mart Hems
Ries Wilting
Roland Lunenburg
Sjoerd van Gerwen
Suus vd Sande
SJB
Emmy Geven
Geert Welten
Jolanda van der Velden
Liesbeth van Beers
Maud Bertens
HOE ZIET EEN GROEPSAVOND ERUIT?
Een groepsavond duurt anderhalf uur en wordt voornamelijk ingevuld met sport, spel, creativiteit en buitenleven. Er wordt ook wel eens een avond gezwommen of met thema´s gewerkt. Verder wordt speciaal aandacht besteed aan sinterklaas, kerst en carnaval. Vaak wordt dit met meerdere groepen tegelijk gevierd. De ouders ontvangen hierover tijdig informatie.
REGELS TIJDENS DE GROEPSAVOND
In het algemeen geldt: houd rekening met elkaar en maak er samen een leuke groepsavond van.
De kinderen:
- luisteren naar wat de leiding zegt
- zijn stil als er iets uitgelegd wordt
- doen allemal mee aan het programma
- gebruiken de materialen waarvoor ze bedoeld zijn
- schelden en pesten niet
- vernielen niets
Kinderen die zich niet aan de regels houden krijgen een waarschuwing. Bij 3 waarschuwingen worden ouders ingelicht.
PRAKTISCHE TIPS
- Geef uw kind gemakkelijke, bij voorkeur wat oudere, kleding aan die vies mag worden.
- Laat uw kind niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de groepsavond komen en laat het na afloop direct naar huis gaan.
- Bij verjaardagen mag er getrakteerd worden. Houd het op een kleinigheidje
ZIEKTE EN VERHINDERING
Bij ziekte of verhindering graag afmelden bij de leiding of via een ander lid van de dezelfde groep.
VAKANTIES
Over het algemeen zijn er geen groepsavonden tijdens de schoolvakanties. Hierop kunnen uitzonderingen bestaan. De leiding zal dit de kinderen tijdig mededelen.
ACTIVITEITEN NAAST DE GROEPSAVONDEN
Weekendjes
Iedere groep heeft een keer per seizoen een gezellig weekendje met leuke spelletjes en activiteiten waarbij er een nachtje wordt gelogeerd in het jeugdhuis.
Kamp
In de eerste week van de zomervakantie organiseren we een gezellig kamp voor de leden. Dan verblijven we in een blokhut en doen 5 tot 6 dagen allerlei spannende en leuke activiteiten. Er is meestal een thema verbonden aan het kamp. In het voorjaar ontvangen ouders meer informatie over het zomerkamp: data, plaats en de kosten die eraan verbonden zijn. Er staat dan ook in wanneer u uw kind voor het kamp kunt aanmelden dit kunt u ook vinden op de kalender van deze site.
Vanuit het district
Er is een maxiorendag (zondag) met spelletjes, juniorentoernooi (2 daags met overnachting in tenten) en het zwemfestijn. Er wordt per jaar bekeken aan welke activiteiten er deel genomen wordt. Ouders worde tijdig op de hoogte gebracht van de data, activiteiten en eventuele kosten.
Op landelijk niveau
Het landelijk bureau Jong Nederland helpt op allerlei vlakken en ook zijn er landelijke activiteiten zoals het tweejarlijks Jong Nederland festival.
VERZEKERING EN AANSPRAKELIJKHEID
Het kan natuurlijk voorkomen dat er een ongelukje gebeurt tijdens een groepsavond. Daarvoor heeft JN 2 collectieve verzekeringen en een bestuursaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. De premies hiervoor zijn opgenomen in de contributie.
Aansprakelijkheidsverzekering (WA)
Een WA-verzekering is voor situaties tijden JN-activiteiten waarin derden (ook andere leden) schade geleden hebben door toedoen van de verzekerde (bijvoorbeeld: een lid). De verzekeringsmaatschappij keert bij toekenning van de schade dus aan anderen uit. Verzekerd zijn de organisatie, bestuursleden, leiding en leden tijdens alle JN-activiteiten. De verzekering dekt ook de aansprakelijkheid van kinderen en volwassenen die de activiteiten bezoeken. Het eigen risico bedraagt bij schade aan goederen €100 per gebeurtenis. Bij lichamelijk letsel bestaat geen eigen risico.
In het algemeen geldt: de eigen WA-verzekering gaat altijd voor. Als er schade niet of gedeeltelijk gedekt wordt door de eigen WA-verzekering, kan een beroep gedaan worden op de WA-verzekering van JN.
Ongevallenverzekering
Een ongeluk gebeurt plotseling en niemand heeft er echt schuld aan. De extra kosten bij een ongeval, zoals bijvoorbeeld vervoer, worden niet of in geringe mate vergoed door de ziektekostenverzekering. Daarom heeft JN deze verzekering afgesloten voor haar leden en vrijwilligers. Gaat het bij een WA-verzekering om anderen die schade lijden, een ongevallenverzekering heeft daarentegen betrekking op ongevallen, tijdens alle JN-activiteiten, van de verzekerde(n).
Fietsen en brillen
Schade of diefstal van fietsen wordt niet gedekt door deze verzekeringen. Het is een zeer moeilijk verzekerbaar object. Wij raden u aan, tenzij u al een fietsverzekering heeft, om tijdens de kampweek een reisverzekering af te sluiten die deze eventuele schade dekt. Misschien heeft u al een doorlopende reisverzekering die deze schade dekt.
Ook voor brillen geldt dat schade hieraan niet gedekt wordt door deze verzekeringen van JN.