HOUTVERKOOP GEMEENTE EERSEL

HOUTVERKOOP GEMEENTE EERSEL
*Werkgroep Ontwikkelingswerk Wintelre* (Voorheen MissieComitee)

27 december aanstaande, vindt opnieuw de jaarlijkse houtverkoop van de gemeente Eersel plaats, bij “De Bosschuur”, Merenweg Wintelre, tegenover het Groot Meer.
Aanvang ’s morgens om 10.00 uur, waarna alle belangstellenden per mondeling opbod geweldig mooi hout kunnen kopen om hun houtvoorraad voor de winter weer aan te vullen.
Voor de gratis verkrijgbare soep, koffie en chocolademelk zorgen de groeperingen voor ontwikkelingshulp uit Wintelre en Eersel. Zij mogen dan na afloop de opbrengst van de houtverkoop delen en bestemmen voor projecten die vallen onder hun goede doelen. Dus kom naar de houtverkoop, geniet van een warme opkikker en bied ruimhartig op het mooie hout dat daarna zorgt voor een een welverdiende warmte!

 

Hoe wordt dit geld daarna besteed?
De Werkgroep Ontwikkelingswerk Wintelre (W.O.W) besteedde de opbrengst van 2017 voor de noodzakelijke renovatie van het meisjesinternaat St. Theresia op Flores Indonesië. Een ander gedeelte van het geld werd via een Wintelrese studente bestemd voor project Bivamuntuyo in Uganda. Dit is een pindakaasproject voor ondervoede kinderen. De pindakaas wordt gemaakt door de lokale bevolking en de proteïnen en andere voedingsstoffen daarin zijn van grote waarde voor de ondervoede kinderen in het opvangcentrum.

De opbrengst van dit jaar zal worden bestemd voor het studieproject van het weeshuis Pius IX in Pematang Siantar op Sumatra. Dit is een tehuis voor weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen waarvan de familie ook niet in staat is ze te onderhouden. Er verblijven op dit moment 40 kinderen waarvan 15 op de basisschool, 8 kinderen op de middelbare school , 14 kinderen op de hoge school en 3 kinderen op de universiteit. Het centrum heeft tot nu toe geen permanente bijdrage van een organisatie en / of overheid ontvangen. Soms krijgt men een donatie van organisaties, personen of van de parochie. Ondanks toezeggingen van de Overheid ontvangt Pius IX lang niet voor alle kinderen een bijdrage. De directrice zuster Vinsensia heeft aan de stichting Harapan (die steunt al vele jaren dit centrum) gevraagd te willen bijdragen in de studiekosten van 4 jongeren gedurende 4 jaar. (universiteit en hoge school) De totale kosten hiervan bedragen € 6.300,--
De W.O.W. wil graag een steentje bijdragen in dit project, onderwijs is immers de basis van ieders ontwikkeling!

Namens Werkgroep Ontwikkelingswerk Wintelre,
Nancy van der Sangen,
José van Dinter-van Ham
Ellen van Aaken-van der Heijden

Afdrukken E-mail