Wintelrese Vlag

Sinds de zomer van 2011 beschikt Wintelre over een eigen dorpsvlag. De vlag is door de Stichting Dorpsfeesten ontworpen en tijdens de opening van de hernieuwde dorpskern van Wintelre op 21 augustus 2011 voor het eerst aan de dorpsbevolking getoond. De vlag werd eerst door Pastoor Verschure ingezegend en vervolgens door wethouder Ria van der Hamsvoord voor het eerst gehesen.

 

De eerste keer in top:

 

Het ontwerp:
De basis van de vlag is gebaseerd op de Brabantse vlag met zijn 4 x 6 rood-witte blokken. Hiervan zijn de onderste helft rode blokken aangepast in de Wintelrese blauwe kleur. De 2 leeuwen spreken voor zich denken we. Het ronde symbool in het midden is als ornament 3x terug te vinden in onze kerk bij de glas-in-lood ramen boven de hoofdingang en de 2x in de zijbeuken. De 9 sterren symboliseren de 9 buurtschappen, welke telkens door goed samenwerken Wintelre uniek op de kaart weten te zetten. De “W” in het midden is een verwijzing naar de eerste letter van onze dorpsnaam.

Bestellen:
Uiteraard kan deze vlag pas met recht de Wintelrese vlag genoemd worden als deze ook daadwerkelijk bij toekomstige feestelijke evenementen, zoals b.v. het a.s. Gildefeest in juni, in grote getale wappert. Daarom is deze vlag vanaf nu voor iedere geinteresseerde of organisatie te bestellen bij de Stichting Dorpsfeesten voor een erg vriendelijk prijs.

Afmeting (cm) Advieslengte stok (cm) Prijs (€)
100x150 200 15,00
150x225 500-600 40,00

Bestellen kan nog steeds.. Betaling bij bezorging van de vlag. Buiten Wintelre worden bezorgkosten verrekend.

Een bestel formulier is hier te bestellen

Ander gebruik:
De afbeelding van de vlag is vrij te gebruiken in bijvoorbeeld presentaties, programmaboekjes, als onderdeel van een logo of wat meer. De eigendomsrechten blijven echter wel volledig bij de Stichting Dorpsfeesten Wintelre. Aanpassingen, zonder overleg met de Stichting Dorpsfeesten Wintelre, zijn dan ook niet toegestaan.

 

 

Afdrukken E-mail