Nieuws Wandelvierdaagse

Avondwandelvierdaagse in Wintelre.

Van 4 juli tot en met 7 juli 2023 organiseert Stichting Avondwandelvierdaagse Wintelre voor de 53ste keer haar avondvierdaagse. Evenals voorafgaande jaren verwacht de organisatie weer dat diverse Wintelrese verenigingen, families en vriendenclubs warm lopen om deel te nemen. Ieder jaar opnieuw komen tussen de 300 en 400  in wandelaars  hun startkaart afhalen in "De Rosdoek".

De organisatie streeft er ieder jaar naar om elke dag twee routes (5 en 10km) uit te zetten die de wandelaars brengt naar de mooiste plekjes van Wintelre en waarbij ook veelvuldig gewandeld wordt  door de bosrijke omgeving rondom het ons kleine kerkdorp.
Veel inwoners uit de gemeente Eersel gebruiken de avondwandelvierdaagse van Wintelre als voorbereiding op de vierdaagse van Nijmegen, dit jaar 2 weken later. Voor de organisatie zou het fantastisch zijn als er enkele wandelgroepen uit de gemeente zich zouden opgeven om  de langste afstand te gaan wandelen.

  • Vertrek en aankomst zijn  iedere dag bij gemeenschapshuis de Rosdoek, behalve op de woensdagavond want dan is de start en aankomst in de kantine van  voetbalvereniging  DEES aan de Merenweg (de weg van Wintelre naar Vessem). De route gaat op dinsdag meteen de prachtige bossen in.
  • De starttijden zijn als volgt: dinsdag, woensdag en donderdag  voor alle afstanden tussen 18.00 en 19.30 uur.
  • Voor vrijdag is de starttijd:
    • 5 km tussen 18.30 en 19.00 uur.
    • 10 km  ,,      17.30 en 18.30 uur.
    • 15 km  ,,      17.30 en 18.00 uur.


Op vrijdagavond zal  om ongeveer 20.15 uur vanaf het dorpsplein Den Dries de intocht van de wandelaars plaats vinden met  de muzikale medewerking van fanfare/drumband Sint Willibrordus uit Wintelre.
Direct na afloop van de feestelijke intochtroute  start in De Rosdoek het blarenbal, waarbij wij uiteraard alle deelnemers verwachten en natuurlijk  zijn ook familieleden, vrienden of bekenden van de wandelaars van harte welkom bij de prijsuitreiking in MFA De Rosdoek.

Tijdens deze avond zullen alle wandelaars die hebben voldaan aan de huisregels van de organisaties een medaille ontvangen.

Voor de groepswinnaars op de 5, 10 en 15 km ( 5 + 10km) staan er prachtige wisselbekers klaar. Een deskundige jury zal tijdens de vierdaagse de groepen beoordelen en  uiteindelijk worden alle punten op de laatste avond  bij elkaar opgeteld.  Voor de deelnemende groepen is de jury niet onbekend en bij het zien van een van hen wordt menig wandellied ingezet.

Afdrukken E-mail