Programma mtbrace

Programma 2008


De twaalfde editie van de mountainbikerace wordt verreden op dinsdag 9 september. De mountainbikerace kent een afzonderlijk programma voor Wintelrese renners, voor de jeugd tot 16 jaar en voor dames. Het hoofdprogramma is echter de open wedstrijd voor bikers van 16 jaar en ouder.

17.30 uur Wintelrese bikers 4 ronden
18.15 uur Funbikers 5 ronden
18.16 uur Jeugdbikers 12 t/m 15 jaar 3 ronden
19.00 uur Opstellen wedstrijdbikers, dames en heren
19.15 uur Start wedstrijdbikers heren 50 min + 1 ronde
19.16 uur Start wedstrijdbikers dames 40 min + 1 ronde

De prijsuitreiking is omstreeks 21.00 uur in de feesttent.

Deelname
Deelname aan de mountainbikerace staat open voor iedereen die voldoet aan onderstaande voorwaarden. Deelname aan de mountainbikerace is op eigen risico. deelnemer dient 16 jaar of ouder te zijn (met uitzondering van de wedstrijd voor jeugdbikers van 12 t/m 15 jaar).

Reglement
1. Iedere deelnemer aanvaardt de organisatie niet aansprakelijk te kunnen stellen voor geleden schade aan of diefstal van persoonlijke bezittingen en/of kwetsuren veroorzaakt tijdens of buiten de wedstrijd.
2. De mountainbikes moeten wielen hebben van 26 inch en een minimale bandbreedte van 1,75 inch
3. Het dragen van een valhelm is verplicht.
4. Iedere deelnemer is verplicht het inschrijvingsformulier naar waarheid in te vullen en te ondertekenen.
5. De organisatie verwacht van iedere deelnemer een sportieve houding ten opzichte van overige deelnemers, publiek en organisatie. Onsportief gedrag kan en zal door de wedstrijdcommissarissen worden bestraft.
6. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn fiets en stuurbord- en rugnummer. Het stuurbord- en rugnummer bezorgt men na de wedstrijd terug bij de permeance. Het rugnummer dient steeds goed zichtbaar gedragen te worden.
7. Op het parcours geldt een onvoorwaardelijk eenrichtingsverkeer.
8. Er mag alleen gereden worden met mountainbikes. De mountainbike dient te beschikken over twee goed werkende remmen waarvan tenminste een op het achterwiel. De uiteinden dienen voldoende afgedicht te zijn, zodat onnodig letsel bij valpartijen wordt voorkomen. Er mogen geen scherpe of anderszins gevaarlijke onderdelen aan de montainbike zijn aangebracht.
9. Daar waarin het reglement niet voorziet, beslist de jury en / of organisatie.

 

Afdrukken E-mail